hälsningar från GBG

Det var ett tag sen det skrevs här av mig, så nu är det dags! Efter jul så återvände jag till Göteborg för att börja termin 2 period 3. Period 3 som visade sig vara den tyngsta någonsin. Pluggar varje dag efter skolan och hela helgerna men ligger ändå massa efter hela tiden...

Den största förändringen för i år är att jag blivit ordförande för en komitté; Rustet. Innan jul kunde man aspa (ansöka) till de största olika föreningarna/kommittéerna på skolan. Man fick då vara med och arrangera olika grejer, eller bara umgås med de andra som ansökte för att de nuvarande aktiva skulle få en uppfattning om oss som ansökte. Efter det följde en intervju med de nuvarande aktiva och en intervju med styret (vilket är de som har hand om sektionen). Jag blev då nominerad till ordförande (rustmästare) för Rustet. Nu var det sista momentet kvar och det var att bli godkänd och utfrågad på sektionsmötet --> vilket gick bra och jag blev invald :D.

Så nu är jag alltså ordförande för Rustet vilket innebär att jag har ansvar för vår grupp på 7 personer. Rustet är en fixarförening och vi kan egentligen göra det mesta för sektionens medlemmar. En återkommande grej är att ha lunchgrillningar, pubgrilllningar, ohmsittningar (sittningar för gamla rustare/tjockisar), festukalas grillningar (Grillningar på de stora festu-kalasen), sittning. Vi har även planerat att ha whiskyprovning och en stor barbeque kväll!

Det är jätteroligt! Man lär sig mycket som ledare för gruppen och man träffar väldigt mycket roligt folk. Jag får sedan ett diplom från skolan, så det är även en merit.

När man är invald i en kommitté på skolan följer massa traditioner. T.ex måste vi ha våra cerise hängselbyxor! Dessa färgar vi själva från;

till;


Sedan ska 3 olika märken sys på, på speciella ställen; ett rustet märke, ett Chalmers märke, ett h-sektionens märke. Ens namn ska skrivas på vänster ben och Ruset logga på höger knä och tillsist ska vänstra hängslet färgas guld.


Alla kommittéer har ett eget rum i skolan, som kallas kammaren. Här har vi bara access att komma in och kan ha mysiga kvällar eller fester i;


En lunchgrillning kan se ut såhär;


Vi erbjuder alltid "extra allt" på våra hamburgare (en tradition). Vad detta innebär märker man först när man beställt den :)

Hur kul som helst, men massa jobb! Så blir lite stressigt med bästa pojkvännen, gamla tekniskt basår tjejerna, nya vännerna, träning, plugg och föreningen. Men det är det värt... iaf under ett år ;)

*Bea


RSS 2.0