Dag 5 (ons)

Idag hade vi bokat att alla barn (Adde, Bine, Bea, Jonte och jag) skulle åka till Aqua Park! :D Jag gick upp tidigt för att känna efter om jag skulle orka vara med, Jonte var med som sällskap. Vi åt frukost, gick till båda poolerna och till gymmet! Till slut beslöt jag mig för att åka med, i värsta fall fick jag ta taxi hem igen. När vi kom in i bussen var den iskall; skönt! Som busschaufför kom vi alla överens om att vi hade en ung version av morfar ifall man kollar snabbt; detta hjälpte oss i senare skede då vi visste exakt vem vi skulle leta efter. Det fanns många intressanta karaktärer på bussen, bland annat hade vi en klokvinna som hade de längsta naglarna i Europa och sedan hade vi den lilla brittiska pojken med blåa simskor som han senare tyvärr spydde ned. Väl framme vid Aqua Park var det dags för ingång varvid vakterna snodde vårat vatten som vi tidigare köpt och tagit med -.-’


Äntligen!! En massa vatten, folk och rutschkanor (stavning?) överallt!  Vi åkte en hel del men det var galet långa köer och då vi är svenskar står fint och stilla i kön tills vi inser att folk bara går förbi och åker innan. Även om vi blev sura allihop så stod Bea och Adde för den starkaste tjurigheten. Till vissa kanor behövde man ha små båtar (rent-a-boat-båtar; låna-båt-båtar) vari man kunde sitta två och två. Vid varje rutschkaneslut bildades köer där man fick stå och vänta på nästa par som kom ner med en låna-båt-båt. Däremot så var en hel del av de som kom ner lagom dryga och behöll sin låna-båt-båtar. Trötta och sura som vi blev gjorde vi samma sak! Visst, barnsligt men seriöst?! Efter ett tag var det dags för lunch. Vi gick till restaurangen i mitten av området, det fanns massor att välja på! Vi hade tidigare fått ett varsitt kort som gav oss en gratis lunch, en gratis dryck och en gratis glass. Vi gick fram till kassan men de sa åt oss att vi skulle äta på ett annat ställe. Vi gick ner för en backe och gick bakom, under alltihop; lagom bortgömda fick vi äntligen äta. Hade dock bara tre maträtter att välja på nu istället för trettiotre! Men men, det fyllde magen ;)


Det fanns en rutschkana som var ett rör och däri var det kolsvart! Om man höll handen 2cm från ögonen så såg man den inte. Jag (Jossan) satt och väntade nere i poolen på Jonte&Adde och Bine&Bea. Helt plötsligt ekade en enorm smäll över hela Aqua Park; vad hände?! Efter ett tag hörde jag Jonte garva; puh, de lever. Ner kommer Jonte och magplaskar vattnet; var är Adde? Var är låna-båt-båten? Efter ett tag kommer även Adde ner; dock har inte han klarat sig lika bra… Han slog i knäet hårt i väggen när de volta och kommer troligen få ett hyfsat stort blåmärke där! Dessutom så höll han sig på huvudet när han kom ned, det visade sig att smällen egentligen hade varit på huvudet och han blödde en del. Men som tur är slutade det av sig självt efter ett tag.


Det var inte dagens enda olycka, tyvärr. Tidigare skulle vi även åka en lite långsammare rutschkana som kan liknas med en kana från Lögarängen. Då det ska gå så fort som möjligt är det rygg (hälar och axlar) eller string som gäller! Den information missade personen som stod framför oss och han började istället paddla sig fram; fort gick det då inte! Efter en stund fick han igång farten och äntligen var han iväg. Vid varje kana stod en vakt som sa till när det var OK att åka. Efter lång väntan skickade han iväg Jonte. På väg ner ser han den långsamma killen i en sväng; de kommer krocka! Jonte åker jättefort och killen sitter i stort sett still, det finns inte en chans att Jonte hinner bromsa in. Jonte har flyt! Killen sitter som sagt i en sväng och Jonte har sådan fart att han glider förbi upp på väggen och åker sedan vidare! Snacka om tur!! Då detta var mer än halvvägs ner för kanan sågs detta varken av vakten eller av nästkommande; mig, Jossan. Vakten skickade iväg mig och jag åkte lika fort som Jonte. Efter att ha åkte upp på väggen under näst sista svängen kommer hela plötsligt gestalt emot mig, jag hinner inte ens uppfatta vem det är förrän vi har krockat och jag sitter bakom honom. Det gjorde galet ont och jag sitter idag med en massa blåmärken! Då jag trodde att det var Jonte höll jag i mig i honom för kung och fosterland tills vi plumsa i vattnet. När han kom upp igen såg jag att det inte alls var Jonte?! Oj…


Sista hemska händelse på Aqua Park hände när vi skulle åka näst sista kanan. Bea, Bine och Adde ligger och solar medan jag och Jonte springer runt. Vi tar en varsin kana; första gången vi delar upp oss. Däremot så ser vi varandra från köerna hela tiden, Jontes kö är snabbare och han åker ned och väntar vid poolen där nere. Jag står ensam kvar… Bakom mig står två ryssar i min ålder och den ena flyttar närmare och närmare för varje steg jag tar. Till slut sitter jag nästan på ryggen på tjejen framför mig medan han gör det samma bakom mig. När det nästan är min tur (äntligen!) tar jag tag i staketet för att inte tappa balansen sen när jag ska sätta mig, det är bara en kvar. Då tar tidigare nämnd ryss sin hand och håller fast min! Jag sliter mig loss och skiter fullständigt i vad vakten tycker, kastar mig ned för rutschkanan och slipper ryssen. Läskig männska!


Under samma tid är Johnny förkyld och ligger på rummet på hotellet. För Nettan och Lisa blir det en mysdag med massage, människospan och skvaller!


När barnen kommer hem från Aqua Park är Jonte och jag helt slutkörda. Vi bestämmer oss därför för att gå och lägga oss för att sova. Precis innan vi somnar knackar det på rummet; Nettan. Hon kommer in och duschar. Precis när vi somnat kommer Nettan ut och släpper in Adde. Vi vaknar; de går ut på balkongen och det känns som att de sitter och skriker där ute?! Inom kort knackar det på dörren igen, Nettan och Adde som sitter ute på ballen hör ingenting och vi måste upp för att öppna. Nu är det Lisa som kommer in och vill vara med Nettan och Adde. Snart kommer hon in i rummet igen för att hämta läsk. Strax efter det knackar Johnny på och vill också vara med, även han kommer snart in för att hämta dryck. Äntligen lite lugn och ro även om vi hör allt som sker på ballen! Efter ett litet tag knackar det på ytterligare en gång och nu är det Bea och Bine som undrar vad vi gör. De går ut på ballen för att snart komma tillbaka igen. De går ut genom dörren men knackar snart igen för att lämna nyckeln till rummet. Efter ett tag kommer Adde in igen för att hämta chips och helt plötsligt så hinner vi inte sova ”mer” för då måste vi upp och duscha så vi hinner ner till middagen. Finns orden ”lugn och ro” i denna familj? NEJ!


Hur som haver gör vi oss färdiga för att sedan gå ner till baren och finna resten av familjen där med Efes, Raki och Vodka med juice. Vi blir informerade om att det är idag det är ALL IN och att ikväll så ska det minsann festas! Sedan tidigare har vi bokat bord på restaurangen Summer Love för att kolla på fotboll. Jag och Jonte går i förväg för att köpa nässpray till mig. Allting stod på turkiska! Hur många spray? Hur ofta? Maxdos? Efter ett tag kommer vi fram till Summer Love och där sitter vi säkert i 30-45min och väntar på familjen som skulle gå direkt efter oss?! Efter lååång väntan kommer de allihopa helt översvettiga..? Då har Bea tröttnat på att familjen är så seg och tankspridd och därför skyndat på allihopa. Go Bea säger jag! Familjen hade alltså haft ett sprintmarathon till Summer Love, kan någon tänka sig hur det kan ha sett ut?! xD


Under matchen glider Jonte längre och längre ner i stolen då fler och fler kollar åt skrattar åt Lisas extrema inlevelse. Hon sitter och skriker och studsar för sig själv under hela matchen vilket helt klart (!) är den enda anledningen till att Sverige faktiskt vann. Medan familjen Helli/Rydén roade sig med fotboll spanande Bine och Bea in en söt servitör som jobbade på stället. Dock tog ingen av dem steget pga. att de är upptagna, dock påpekade Bea att jag faktiskt är ledig; hur blev jag inblandad?! Nettan som inte gillar att titta på fotboll för fem öre satt med både mobil och iPhone stor del av kvällen.


 
 


Efter Summer Love var det dags för ett besök på Pearl där Nettan sedan tidigare kände folk. På väg dit såg vi bland annat den lilla båtpojken på en restaurang; han verkar ha fullt upp! Dessutom blev Lisa utbjuden på en motorcykel-date! Så imorgon ska hon träffa denna turkiska man kl 18.00 och åka motorcykel till en av hans vänner och kolla på pärlor. Mysigt värre! Väl framme på Pearl börjar folket komma igång och blir ännu mer peppade för ALL IN-kvällen. Adde beställer in en Strawberry Daiquiri vilket i sig är ganska gulligt. Men det blir roligare när Bea frågar om han dricker en Strawberry Dakiiri. Vad är det?! Enligt Bea själv är det en försvenskad version. Baserat på det kan man diskutera huruvida man bör säga en jordgubbsdakiiri istället men det kom aldrig upp.


När Nettan pekade på Lisa sa att detta var hennes storasyster fick hon problem. Tidigare resor har Nettan och Cicci ljugit för alla de träffar och säger att de är systrar. Detta ledde till att släktträdet blev avancerat och krångligt, men det verkar ändå som att de köpte det! Som att Lisa sedan inte hade nog med dater imorgon så bokar hon in en lägenhetsvisning ihop med en personal på Pearl i sällskap med Nettan. Får se om vi kommer hem med ett eget turkiskt boende! Efter att Bine har tryckt i sig sin äckliga drink var vi redo för Alanya! Jonte och Lisa hoppar och går tillbaka till hotellet men Johnny och Nettan är på! Personalen på Pearl ordnar en gratis taxi till Bine, Bea, Adde och mig; chauffören spelade så hög musik att vi inte hörde vad vi tänkte och han tog den konstigaste vägen någonsin. Väl nere fick vi som vanligt vänta på de vuxna… Till slut kommer de och Adde hakar med de för shopping medan jag, Bine och Bea drar till Queens Garden. Drinkar beställs in och det är musik och dans överallt. Helt plötsligt ser vi Johnny, Adde och Nettan tre bord bort. Vad gör de här?! Skulle inte de skicka?! Sura som vi är smsar vi dem ”Skulle inte ni shoppa?”. Resten av smsanden gömmer sig Bine och Bea bakom mig som sitter med ryggen mot dem och vi kollar på dem medan de läser och visar alla sms och sedan tittar runt efter oss. Adde tycker sig se mig vid bardisken dansandes, supandes och rökandes; något som självklart var fel! Efter ett tag känner alla barnen hur dagens äventyr har tagit på krafterna och vi kollar på varandra som att vi är redo att gå. Men nej då! Nettan beställer då in mer att dricka till henne och Johnny och vi blir kvar… Några bord bort står tre turkar på borden och shakar, när de sedan går ned kliver två skandinaver upp på bordet och försöker göra något som ska likna dans. PINSAMT! Under denna tid har Nettan påpekat uppemot en tio gånger hur bra ljud det är på Queens Garden; vilket det förvisso är, men vi vet! En bit inpå kvällen ser vi två turkar strippa några bord bort, det börjar med tröjan och sedan är det dags för byxorna. Johnny, som har en del Efes i sig, får för sig att han kan göra det minst lika bra! Kamerorna åker fram innan Adde får panik och skriker ”NEJ!!”. Johnny kliver ledset nedför sin stol med ena foten på bordet och sätter sig igen. Som ni troligen redan har räknat ut var Johnny och Nettan de som var fullast denna kväll! Under kvällens gång fick Adde lite connection med en bög; icke att förglömma!


 

För övrigt är Bea, Bine och jag fortfarande helt övertygande om att Nettan, Johnny och Adde bara sa att de skulle shoppa för att bli av med oss!


Så klart kan det inte vara heeelt lugnt hemma i Sverige när familjen Tajjkon är borta från landet. Tre (snygga!) poliser har besökt Nettan och Jossans hem under kvällens gång då en tjuv försökt smyga in på tomten. Han snodde alla dartpilar (vad han nu skulle med dem till?) och drog ned en kjol som hängde på tork, som troligen skulle användas som skydd handen för att slå in fönstret. Laban kommer hem samma kväll för rescue!


När vi kommer tillbaka till hotellet går Johnny och lägger sig; tråkmåns! Adde och Nettan har jätteroligt och vill dryga en massa med Johnny, som då ligger och sover. Springer därför in till hans rum och skriker ”Johnny! Brandalarmet! Brandalarmet har gått! Skynda dig!”. Trötta, stackars Johnny sträcker sig efter mobilen: ”Hallå?”. HAHA! Efter ett tag går Lisa in till Johnny och han vaknar lite halvt och säger ”Lisa, det är en avvikelse från räkningen. Och så brandalarmet.”. Lisa som inte förstår någonting går in till Nettan och Adde och frågar vad som pågår!

Vid tangentbordet: Jossan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0