Dag 2 (sön)

Bine, Bea och Jossan-rummet får i uppdrag att fixa solstolar till hela gänget denna dag. Då vi är 8pers skulle klockan behöva ställas tidigt för att sedan lägga ut handdukar och efter det krypa tillbaka till sängen. Klockan ställs på 06.30! Vi alla tre drar oss upp ur sängen och samlar ihop grejer att lägga ut på solstolarna; vi är redo! Trötta som vi är går vi långsamt och tankspritt runt på rummet tills Jossan går ut på balkongen av okänd anledning. Från balkongen ser man ner till poolområdet och ganska snart uppmärksammas det att det inte finns några solstolar uppe än..? Vi går in och lägger oss igen och ställer nu larm på 07.20 då klockan redan är långt efter 06.30. Efter lite halvdann sömn är det dags igen; solstolarna är nu uppe och efter detta blir det inge mer sömn. Efter vår sömnlösa morgon klagar övrig familj på att vi ser lite slitna ut vilket inte är helt förvånande då vi möjligen fått 5-6h sömn… Som ett bevis på detta kommer Bea ut från rummet med tofflorna på fel fot!


Jossan och Bine har äntligen tagit tag i bloggandet och Bine står för de flesta foton i denna blogg. Vad vi dock inte kunde hitta var varken bild eller namn på Lisas spanker. Vi sökte på det mesta på Google och nedanliggande bild blev den bästa. Efter att vi klippt ut den inser vi alla att det ser ut som en dildo. Här måste vi klart och tydligt påpeka att det inte är en dildo en hårig turkkvinna har spankat Lisas rumpa med, det är en flytmojäng som ofta används i pooler!Som sagt spenderades i alla fall dagen vid poolen (för det mesta i poolen pga. extrem värme) och vi insåg hur roligt man kan ha med vattentäta kameror! Några av oss gick ner till havet lite snabbt också, tiden där bestod av en massa valrossande* och ännu fler undervattenfoton. Under havsbesöket stannade Jossan och Bea kvar vid poolen och där missade resten av familjen Tajjkon något extraordinärt! En galen kvinna blir tillbakadragen från poolen av sin man och på vägen skriker hon ”Fuck you” och ”Ska jag döda honom nu eller senare?”. Lite smått aggressiv kvinna som visar sig vara från Göteborg, Sverige. Helt klart är man stolt över att vara svensk! Typ…

 


När svenskan lugnat ned sig och familjen Tajjkon ännu en gång var enade var det dags för fika! Det bjöds på slemmiga munkar, oljedränkta sockerkakor och marängbitar. Lisa och Adde hade väldigt roligt åt sättet Jossan fick i sig geggan som befann sig i marängbitarna.


Innan detta skedde åt vi dock lunch vari vi behöver två bord för att få plats allihopa. Det finns tre lediga bord i rad och ett tyskt par sätter sig vid mittenbordet. Så klart! Vi går fram och frågar om de kan flytta till det yttre bordet och det gör de gärna…


… tills de inser att det står två glas och en kaffekopp på bordet och därmed får panik och inte längre vill ha bordet. Lisa kommer som räddaren i nöden och tar genast bort redan glas respektive kopp och ställer på vårt bord. Komplicerat!


Idag besökte vi Migros (stormarknad) för första gången och införskaffade en massa vatten och sedan turkisk cider! Helt klart inte det godaste smakat, står fortfarande kvar en öppnad flaska i kylskåpet på rummet.


Ikväll planerade vi att fira Lisa och Johnnys 10års-jubileum (egentligen 17 maj) och bokar därför Taxi och bord på Hasan’s restaurant Kale Panorama. En massa viskande spred sig under dagens gång och det var förvånade att ingen av dem märkte någonting. Det var både mysigt och gott! Jonte blev utkallad som the Big Boss och kvällen började med att (till och med ”småbarnen”; Jonte och Jossan) fick skåla med champagne. Toan besöktes ofta och Jonte var den första som märkte att hantverkaren till restaurangen inte var helt 100. Tydligen har toastolen monterats in på toaletten innan dörren och dörren går inte att stänga utan att den slår i toaletten. Som lösning på detta har hantverkaren sågat ut ett hål i dörren som gör att den precis glider förbi toasitsen. Perfekt! Efter maten var det dags för shots och det var Raki det bjöds på. Förvånande nog serverades även dessa till småbarnen. Under skålandet skrek folket ut ”Botten upp och resten i håret”, något som Jonte missförstod då han istället körde sin egen variant: ”Botten upp och resten bakom ryggen”. Troligen kommer denna köras från och med nu!

 


Efter middagen på borgen tog vi oss ned till hamnen med en crazy taxidriver som svängde hur som helst och inte förstått vad bromsen har för innebörd. Väl där delade vi upp oss och de vuxna (Johnny, Lisa, Adde och Nettan) gick iväg för att sitta ned och prata och dricka Efes. De hann även med en hel del shopping. Under samma period gick barnen (Jonte, Jossan, Bea och Bine) iväg för att ha liiite roligare och vi hamnade på Queens Garden där det fanns en massa drinkar och dans! En bestämd tid och plats bestämdes och duktiga som vi barn är såg vi till att komma i tid! Detta även om en läskig tysk förföljde oss större delen av vägen och tjatade om telefonnummer och mail till Jossan. Slutade med att jag sa åt honom att söka på Josefin Svensson på Facebook; lycka till att hitta mig!! Väl på plats fick vi vänta hur länge som helst på de vuxna som helt uppenbart inte har lärt sig klockan ännu. I väntans tider hann mycket ske. Bland annat kom en kille fram till Jonte och skrek över HELA hamnen ”Jag svär du är svensk!”, visst hade han väl förvisso rätt då Jonte är född och fortfarande boende i Sverige. Däremot så är han faktiskt lika mycket svensk som norsk och ännu mer finsk! Men men J Dessutom hann jag och Bea smuggla in två turkkillar på klubben Anus, som egentligen heter Janus, vilket visade sig vara ett stort misstag då vi kom ut från samma klubb igen. Folk stannade oss direkt och frågade om vi kunde smuggla in de också. Men icke sa Nicke!


Dragna slutsatser under denna kväll är helt klart att de vuxna behöver lära sig klockan och att det befinner sig alldeles för många tyskar i Alanya för tillfället!


Dock är kvällen inte slut än. I taxin på väg hem fick Jonte sitta på en liten bönepall och huka sig då taxin blev överfull, såg lite kul ut men vi kom ju hem! Dessutom berättade Adde om sin andra hälft med stor betoning på andra! Betyder detta att han, förutom Bine, har ett förhållande till?! Sist men inte minst har Lisa talsvårigheter, vilket inte är helt ovanligt dock, och förklarar då att det låter som att vi har Heloeengas i vår taxibil. Inte någon som riktigt förstår vad hon menar förrän vi går ur taxin och hon kommer på att det hon egentligen menade var Helium! Däremot så kan hon mycket väl ha rätt då vi alla satt med darrande röster hela resen; helt klart intressant.


*valrossande: walerossing. Man sitter i vattenbrynet och väntar på nästa stora våg. När denna våg kommer flyger man upp på stranden och landar som en strandad val. Varför det heter valrossande kommenteras ej.


Vid tangentbordet: Josefin


Kommentarer
Postat av: Lisa

Ja det var en jättefin 10-årsdag!!! Nog den finaste firning vi haft sen vi gifte oss!!! Tusen tack igen för den!!!

2010-08-16 @ 05:22:53
Postat av: Nettan

Det är ni verkligen värda era små turturduvor!!! :-)

2010-08-16 @ 09:35:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0