Dag 1

Frukosten var god och det fanns massor att välja på! Var lite orolig när det var All-inclusive då maten inte brukar vara top noch men det var nice :) Efter frukost skulle vi splittras då alla utom Bea, Jonte och Jossan skulle på Hamam enligt tidigare bokningar. Lisa ringde till hotellet förra veckan för att boka Hamam för 5pers på lördagen kl 10.00, dock brukar det finnas kommunikationssvårigheter mellan turister och invånare vilket då ledde till att Adde, Jonte och Jossan blev ivägskickade för att kolla att Hamamet verkligen var bokat. Adde skulle fråga men ville inte gå själv, dock försvann han väldigt fort så snart personalen kom fram. När de frågade Jonte vad de kunde hjälpa till med tittade han på mig (Jossan) vilket då ledde till att jag (som inte ens skulle fråga eller ska med) fick prata och kolla så allt var bokat! Allt var färdigt och när vi kom tillbaka klagade Adde på min fula brittiska engelska :(


Hamam

Hamam är ett turkiskt bad som inkluderar skrubbning och massage. Det är avslappnande och ska rena kroppen för att senare ge en finare brun ton.


Ett nytt mode inom badkläder har brett ut sig under 90-, 00- och 10-talet som Lisa inte har förstått sig på. När Adde då följer detta mode (kalsonger + badshorts) och tar med sig det in på Hamam säger Lisa åt honom att ta av förstnämnda. Adde som är vuxen och får ta egna beslut vägrar! När han kommer in till Hamam säger en tjock, hårig turkkvinna ”Off” och pekar på hans badshorts. Ibland kan det vara bra att inte lyssna på mamma!


Lisa som aldrig genomgått detta tidigare var lite smått nervös, speciellt när hon hamnade först i kö. Lite halvt diskret försökte hon smita förbi de andra och därmed hamna sist. Dock hade hennes tjocka, håriga turkkvinna andra planer. Hon slog skumgummipinnen (se bild) hårt i offeraltaret och pekade sedan med denna skumgummipinne på Lisa som förskräckt smög dit. Dessa skumgummipinnar användes senare som glidstopp och även som spanker till Lisas stackars bakdel. Dock påstår hon att hon blivit piggare av detta och Johnny har flera gånger spanat in butiker efter en alldeles egen skumgummipinne!


De anställda på Hamam har tydliga meriter som komiker då nästa Hamam-anställd var lika rolig hon! Till en start skulle hon ge Lisa en ansiktsmask, därefter var det Addes tur. Hon började med att måla stora, tjocka ögonbryn för att sedan bre på med en stor mustasch och lite bockskägg! En förvånad med vacker Adde var helt avslappnad under hela proceduren. Trötta som vi var allihop var det inte helt otippat att flera somnade under den härliga massagen så lite sömn har några äntligen fått!


De andra

Bea, Jonte och Jossan följde inte med på Hamam. Istället spenderades den tiden på stranden och i vårat Ocean (som egentligen inte är något Ocean utan ett Sea som vi fick reda på när vi bad efter Ocean view). Vi köpte 3st madrasser som vi sprang runt med; mysigt värre! Solen gassade och vi höll på att smälta bort, ingen härlig sömn i solen här heller. Istället simmade vi ut med madrasserna och beundrade det oerhört klara vattnet.


Tillsammans igen

Vi alla träffades igen på hotellet var de som varit på Hamam satt och drack Efes. Vi gick in till matsalen och förberedde oss för lunch! Dock så blev Jossan, Bea och Jonte nekade till att äta innan vi bytt om. Sagt och gjort; redo för lunch! Ännu en gång överraskade maten och det var mumsigt värre; ser ut att bli en bra matvecka! :)


Efter lunch tyckte vi att det var dags för vila (äntligen!) och placerade oss därför i skuggan. Pigga klubben bildades snarast och vi alla slocknade utom stackars Bine som satt ensam kvar. Nettan vann pris för bästa sovposition vilket (under en kort period) var i en halmstol; sittandes rätt upp. Inte helt skönt?


 

Vi vaknade igen runt kl 16 för fika som inte var helt uppskattat, tummen ner på den. Efter det kom vi överens om att vi behövde mer sömn och gick därför till våra rum för att sova i ett par timmar. 19.30 knackar Bea på hos Adde, Jonte och Nettan och frågar vad de gör (vi hade bestämt att vi skulle ses 19.30) och får en sömnig Adde i dörren som var helt nyvaken. Tur för mig (Jossan) då jag vaknat 15min tidigare och stressat in i duschen!


Efter mycket om och men var det dags för middag på hotellrestaurangen igen. Maten var supergod och vi satt kvar ett bra tag. Vi alla satt hyfsat tysta och lugna pga. sömnbristen och även för att maten tystar mun. Middagen var därför inte speciellt händelsefull och kvällen var väldigt avslappnad. När vi alla var mätta gick vi ut och gick för att kolla runt lite. Vi gick till Nettans kompis med skoaffären men orkade inte köpa något så vi går tillbaka dit någon annan gång! Däremot så blev vi på Summer Love ett tag och drack drinkar (Happy Hour!) och bara hade det mys. Bea var lite trötter och beställde därför in en alkoholfri drink som hon senare kom att ångra då större delen av familjen klagade på detta. Men det är inget fel med en Teddy Bear heller; SKÅL! Dessutom så kan vi meddela att Johnny nu för tiden har sju barn då alla på restaurangen kallade honom för pappa så nu är han pappa för oss allihopa. På väg tillbaka till hotellet bokade vi aktiviteter. På måndag blir det Party Boat, vi allihopa ska åka och på onsdag ska vi barn åka till Aqua Park. Ser fram emot båda! :)


Just nu sitter vi på Nettan, Adde och Jontes hotellrum och skriver; vi alla är galet trötta. Lisa som klagar på att vi är oengagerade har precis lagt sig för att slockna i Jontes säng. Nu blir det sova till imorgon 06.30; då ska handdukarna ut på solstolarna! Så upp igen om mindre än 5h *jippi*


Sweet dreams

Skrivet av Jossan med hjälp av Familjen Tajjkon


Kommentarer
Postat av: Cicci

"Hur ä läääge???" antar jag att ni möttes av på Summer Love?Sjukt kul att läsa! Är inte förvånad över ett enda fakta som hitintills framkommit! Ni är galna, allihopa!

2010-08-11 @ 18:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0