Vem är vem?

Lars "Lasse" Andersson

(Pappa till Lisa och Nettan/Morfar till Adde, Freddan, Jossan och Jonte/Farfar till Bea/Svärfar till Johnny)

En fantastisk, ung 74-årig hövding! En handyman som klarar det mesta. Föredetta billackerare som varvat sin arbetsplats mellan Sverige och Norge mellan 1950 och 1990 då han avslutade sin arbetskarriär som egen företagare. Bor numera i en tvåa i sin ena dotters (Nettans) fastighet.

 

Lisa Helli

(Dotter till Lasse/Syster till Nettan/Mamma till Adde, Freddan och Jonte/Fru till Johnny/Faster till Bea/Moster till Jossan/Svärmor till Lina och Bine)

Bor ute i Dingis (Dingtuna, Västerås) med familjen. En högljudd halvfeminist som jobbar på vårat fantastiskt statliga Skatteverk med fastigheter. Har dessutom sin egen smyckeskollektion kallad smyckenby.me var hon gör smycken i alla dess former. Denna fotbollsmorsa är även engagerad i Ungdomsgårn i Dingis och är även med i föräldrarådet på Nybyggeskolan. I höst får ni även se henne extraknäcka vid valet på Dingtunaskolan! 

 

 

Anette "Nettan" Dybdahl

(Mamma till Jossan/Dotter till Lasse/Syster till Lisa/Moster till Adde, Freddan och Jonte/Faster till Bea)

Med telefonen fastklistrad vid örat försöker hon hitta de små pärlorna här i livet. Glitter och glamour är vad som gäller för denna Schlagerdrottning! Går gärna på "speciella" fester för att hitta de med samma, ovanstående intressen. Var som barn väldigt blyg, men har i vuxen ålder tagit igen det med hästlängder! Djurvän vilket kan vara både positivt och negativt; en igelkott som vill skämmas bort bjuds självklart på strips!Andreaz "Adde" Rydén

(Son till Lisa/Barnbarn till Lasse/Systerson till Nettan/Bror till Freddan och Jonte/Kusin till Bea och Jossan/Styvson till Johnny/Fästman till Bine)

Den förste i familjen som har fått stipendium pga extra god fallenhet inom yrket (grävmaskinist). En tuff utsida som smyckas med hela nio tatueringar, men en glad och dansbandskär insida! Insidan är mjuk; han gillar bugg och gråter till Extreme Home Makeover.

 

 

 

Frederic "Freddan" Rydén

(Son till Lisa/Barnbarn till Lasse/Systerson till Nettan/Bror till Adde och Jonte/Kusin till Bea och Jossan/Styvson till Johnny/Pojkvän till Lina)

Fixar allt mellan golv och tak (snickare) och kan ta ner månen till den som önskar. Han är en framstående fotbollsmålvakt i Dingtunas A-lag. Har, precis som storebror, tatueringar och piercing i tungan. Ett smakprov på hans känsliga sida är hans vackra tatuering Amor vincit omnia (Kärleken övervinner allt) på sin underarm.

 

 

Beate "Bea" Ukvitne

(Barnbarn till Lasse/Brorsdotter till Lisa och Nettan/Kusin till Adde, Freddan, Jossan och Jonte)

Befinner sig i Göteborg för tillfället och pluggar på universitetet Chalmers. En festprinsessa som testat de flesta krogar och drinklistor i både Göteborg och Västerås! Hon är den enda som vågat trotsa familjebanden och lämnat staden. Däremot hoppas vi på en återkomst inom en snar framtid! Är alltid på jakt efter prinsen på den vita hästen men sätter alltid familj och vänner i första hand! Är familjens Einstein och skapar gärna buketter i mammas blomsterbutik eller gör sig själv till en druvklase till en maskerad.

 

 

Johnny Helli

(Barndomsvän till Nettan/Make till Lisa/Styvfar till Adde och Freddan/Svärson till Lasse/Pappa till Jonte/Ingift farbror till Bea/Ingift morbror till Jossan/Styv-svärfar till Lina och Bine)

En elektriker som har avancerat från "kabeltattare" till "pappersvändare". Fotbollstränare som arbetar med ungdomar i Dingis. Han är familjens andrehövding när Lasse inte vill/kan/orkar. I sin ungdom agerade han Karate Kid och går vi ut på krogen syns han ofta höftviftandes på dansgolvet. Then you can call him Travolta!

 

 

Josefin "Jossan" Dybdahl

(Dotter till Nettan/Barnbarn till Lasse/Systerdotter till Lisa/Kusin till Adde, Freddan, Bea och Jonte/Svägerskebarn till Johnny/Flickvän till Nisse)

Familjens advokat och skickligaste retoriker. Går andra året på Kunskapsgymnasiet (Naturlinjen) och redan som 13-åring befann hon sig i VL's styrelserum för att sedan bli inbjuden till riksdagen. Har samma städnojja som sin moster (=INGEN) och är sockersöt som en vaniljdröm! Josefin var en ljuv älva som barn men hon chockade omvärlden när hon stod en centimeter från Johnnys ansikte och "sjöng" Bä bä vita lamm med "Ozzy Osbourne-röst" och retade gallfeber på Adde genom att säga "Pripps hela natten" istället för att säga "Jag vill ha strips".

 

 

Jonathan "Jonte" Helli

(Son till Lisa och Johnny/Bror till Adde och Freddan/Systerson till Nettan/Barnbarn till Lasse/Kusin till Bea och Jossan/Svåger till Lina och Bine)

Den unga sköningen i familjen som siktar mot trätopparna men som antagligen når molnen om han vill. Han är en musikalisk fotbollsspelare i Dingis och går för tillfället på Nybyggeskolan i 8an. En typisk tonåring som är på väg här i livet, den enda som kan stoppa honom är han själv. Som liten hade även han talsvårigheter, dock med att säga bokstaven k. Storebröderna var ofta på honom att säga ordet ficka - undrar vad det blev..?

 

 

Sabine "Bine" Lindfors

(Fästmö till Adde/Svärdotter till Lisa/Svägerska till Freddan och Jonte/Styv-svärdotter till Johnny/)

En fantastisk konståkerska som har rest runt världen och sett det mesta; hon har till och med tagit dykcertifikat. En tjej med ett otroligt tålamod vilket verkligen behövs i denna familj! Studerar för tillfället på MDH i Eskilstuna och är den första i familjen att plugga på en högskola. Hon är även den mest (och enda) atletiska i familjen som ställt in siktet på ingenjör. Hon har nu varit med i 5år och varje gång vi ses blir hon vackrare och vackrare!

 

 

Lina Rönnquist

(Flickvän till Freddan/Svärdotter till Lisa/Svägerska till Adde och Jonte/Styv-svärdotter till Johnny)

Familjens dataproffs som kommer från Skultuna. Hon bor just nu i Vässan tillsammans med Freddan som hon har varit ihop med i över 4år. Ett stort intresse är hennes älskade kamera och under släktträffarna händer det att kameran kommer fram! På släktträffarna är hon den som är mest skötsam, förutom de omyndiga, och hon finns alltid där som hjälp och stöd.

 

 


The animals

Sigge
(En orange katt som bor i Vässan med Nettan och Jossan)
En tjurig gammal gubbe som bestämmer över allt och alla. Han hatar att bli klappad då allting kittlas!
Alfonz
(En svart, korthårig katt som bor i Dingis med Lisa, Johnny och Jonte)
En dreglande gosis som tar hand om alla oavsett kön och ras.

Tusse
(En svart, långhårig katt som bor i Vässan med Nettan och Jossan)
En klumpig, överkelig gammal man. Han gillar att vara nära och sova under täcket!

Tyson
(En labrador/kelpie som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
En gammal klumpeduns som fortfarande är lika studsig som han var dagen han kom in i familjen.

Laban
(En collie/labrador/golden som bor i Vässan med Nettan och Jossan)
Familjens gatukorsning som inte gillar mat men älskar kramar desto mer.

Zezzan
(En grå kanin som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
Osocial och är helst ensam om detta är möjligt. Livrädd för allt och alla förutom bästa vännen Jonte.

Busen
(En grå/vit bondkatt som bor hos Adde och Bine på Rönnby)
Den fjäskande busungen som avgudar mjölkpaketsflärpar!
Knorris
(En orange bondkatt som bor hos Adde och Bine på Rönnby)
En fegis som älskar att slappa när han väl är hemma; om han får välja själv är han helst ute på äventyr hela dagen!

Sickan
(En orange/vit katt som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
En nyfiken tuffing som inte viker undan för en fajt. Utmanar ofta och vill helst ligga på topp!

Doris
(En färgfull katt som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
Lite tillbakadragen som älskar att mysa. Dagens höjdpunkt är när mamma Lisa kommer hem från jobbet!

Ludde
(En Jack Russell som bor hos Adde och Bine på Rönnby)
Familjens nykomling som är världens mest energifulla busunge! Han är överallt och det finns ingen som inte kan älska honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0