Celebert besök!

Idag va morfar å moster(nettan) på besök! Första besöket sen vi höll på att renovera.
Morfar hade med sej "Hembakt" så vi fikade å drack lite kaffe..
Ludde fick frispel när dom kom in å han va inte lugn så länge dom va här.
Han råkade hälsa lite hårt på morfar så att de blev en liten skråma, men hövdingen klara sej nog ;)
Vi pratade om allt ifrån könissar till att cykla till prag:P
De va iaf väldigt trevligt att traääfa dom iegn:)


Inlägget skrivet av Andreaz

Luddisen på besök!

Idag har Ludde varit på besök! Jag hade hemstudiedag vilket ledde till ledig tid och därmed besök av Luddisen!! Laban blev som vanligt överlycklig och de busade nästan hela dagen! Promenader blev det många av, en gång i timmen! Laban hade inte riktigt koll på varför vi gick ut så ofta och kort så det var vissa gånger han inte ville följa med. Men vi hade kul ändå! Så fort vi kom in igen så fortsatte bus och mys.
Runt lunchtid slocknade Ludde big time! Han sov i x antal minuter innan han var fulladdad med batteri igen! Dessutom var han jätteduktig idag när jag och Robin skulle äta mat med att sitta stilla och tyst :)
Runt 3-tiden kom Bine och hämtade upp sin lilla bebis och Laban ramlade ner i sängen på en gång! Han sover fortfarande och visar inge tecken på att vakna upp! Hahaha
Nu sover förhoppningsvis även Ludde :)
Det var kul att ha honom här, hoppas det blir flera gånger!
Älskar familjens hundar! :D <3
Inlägget skrivet av Josefin

Okej.......vad hände.....varför är jag vaken sist?

Jo, för att jag fick bädda åt alla..............varför är det min uppgift?! :-)

Klockan är kvart i sex på morgonen och alla har precis gått och lagt sig och jag säger bara O M G, vad hände?! Jag fattar fan ingenting, hahaha. Vi har käkat pasta, druckit röd vin, en hel del Efes, drinkar och ett gäng Pepsi Max förståss. Det sistnämnda är ett så klart ett måste för männsklighetens överlevnad. ( eller not?!)

Diskussionerna har varit långa, ( iallafall så länge Lisa var med) samt många ( jösses vad alla vill komma till tals). Lisa blev mest pruttig i kväll, vilket hon är värd, då hon varit sjuk ett tag. Nu väntar vi in en operation under nästa vecka för hennes del, sen............ så ska vi leva fullt ut! Hoppas få lite egen tid ihop med min storasyster! Aj lööööv juu......smack.

Shit pommesfrites, jag har haft kul i kväll/natt/morgon, är så sjukt jävla trött. Saknade Bea, Jonte, Nisse och Lina i kväll. Men vi som var med i kväll har haft det galet  kul! Tackar och niger. Huset är fullt av fyra fler levande varelser än normalt, det är bra, det tycker jag som är människo - & djurvän om, då mår jag bra i själen. :-). Tjoho, det är det bästa som finns!!

Nu är det bingen som gäller, vi hörs gott folk. Tills dess .....take care.

//Nettan


100-dagarsfesten!

Första Turklandsfesten är igång! Kvällen har varit händelsefull! Dock ingenting nytt när man är en del av den här familjen...

- Nettans gråa trikåkjol

Den fula, gråa trikåkjolen som hamnat på Tradera har fått ett bud - 1kr! Dessutom kom den fram för provning. Modellen blev Adde! Däremot gjorde han om kjolen till en halsterneck-klänning, drog fram solglasögonen och körde lite fjortis-posing.

- Addes vackra dans

Jag står och blandar en drink till Lisa och helt plötsligt ställer Adde sig och dansar loss bredvid mig. Vad hände?!

- Hundbajs

Ludde bajsar inne; mamma och Adde blev torkarna, både håller på och spyr! Hysteriskt roligt men ändå hemskt att se. Mysteriet hur bajset kom upp till stolen kvarstår.

- Turkisk spya

Gamla minnen diskuteras och just spyor kommer upp - speciellt spyor från Turkland med Peter.

- Ransakan! Vem är vem? blev skriven

Vi gick igenom oss alla person till person. Det tog oss bara en så där 5h!

- Lisa blev fullast

Efter ett tag blev det inte mycket sprit i hennes drink, det blev 99% sprite istället! Däremot verkade hon märka det, men mamma och Johnny övertygande henne att så inte var fallet så allt blev bra :)

- Behåringen som blev till behå-ringen

Mosters story är ju oslagbar! Däremot så tycker jag att det är hon som ska skriva om den. Fix it antie!! ;)

Vem är Stefan?

Stefan var med och hjälpte mig städa idag! Tack för det :) Diskussionerna slutade aldrig: Vem är han?!

- Freddan dök upp oväntat

Helt plötsligt knackar det på dörren. Klockan är runt 23. Dörren öppnas och Freddan kommer in! Jippi! :D

Anne har flyttat in från Lotta

Lottas kaffemaskin Anne flyttar in på Djäkneberget! Hon var på hela kvällen och fixade extraordinärt kaffe åt alla.

- Ludde har blivit rentvättad

Än en gång har Laban konstant tvättat lilla Ludde!

- Klockor blev hittade

Lisa hittade 2 klockor och Bine hittade 1. Jättekul att någon kan få användning av dom

- Johnny diggade schlager

Otippat, men så blir det ibland! Kan inte riktigt förklara varför.. Så har ingen direkt kommentar på denna..... Haha

- Laban blev förälskad! Igen...

Inte en sekund utan Ludde går att leva! Var Ludde än är är även Laban!

- Familjens transor visade upp sig

Freddan fixade håret och ställde upp på fotografering. Adde bytte kläder och posa hela natten lång!

 

Listan fortsätter och kvällen är fortfarande inte slut! Det är jättesynd att Nisse, Jonte, Bea och Lina inte är här. Vi saknar er allihop!

 

Inlägget skrivet av Josefin


Vem är vem?

Lars "Lasse" Andersson

(Pappa till Lisa och Nettan/Morfar till Adde, Freddan, Jossan och Jonte/Farfar till Bea/Svärfar till Johnny)

En fantastisk, ung 74-årig hövding! En handyman som klarar det mesta. Föredetta billackerare som varvat sin arbetsplats mellan Sverige och Norge mellan 1950 och 1990 då han avslutade sin arbetskarriär som egen företagare. Bor numera i en tvåa i sin ena dotters (Nettans) fastighet.

 

Lisa Helli

(Dotter till Lasse/Syster till Nettan/Mamma till Adde, Freddan och Jonte/Fru till Johnny/Faster till Bea/Moster till Jossan/Svärmor till Lina och Bine)

Bor ute i Dingis (Dingtuna, Västerås) med familjen. En högljudd halvfeminist som jobbar på vårat fantastiskt statliga Skatteverk med fastigheter. Har dessutom sin egen smyckeskollektion kallad smyckenby.me var hon gör smycken i alla dess former. Denna fotbollsmorsa är även engagerad i Ungdomsgårn i Dingis och är även med i föräldrarådet på Nybyggeskolan. I höst får ni även se henne extraknäcka vid valet på Dingtunaskolan! 

 

 

Anette "Nettan" Dybdahl

(Mamma till Jossan/Dotter till Lasse/Syster till Lisa/Moster till Adde, Freddan och Jonte/Faster till Bea)

Med telefonen fastklistrad vid örat försöker hon hitta de små pärlorna här i livet. Glitter och glamour är vad som gäller för denna Schlagerdrottning! Går gärna på "speciella" fester för att hitta de med samma, ovanstående intressen. Var som barn väldigt blyg, men har i vuxen ålder tagit igen det med hästlängder! Djurvän vilket kan vara både positivt och negativt; en igelkott som vill skämmas bort bjuds självklart på strips!Andreaz "Adde" Rydén

(Son till Lisa/Barnbarn till Lasse/Systerson till Nettan/Bror till Freddan och Jonte/Kusin till Bea och Jossan/Styvson till Johnny/Fästman till Bine)

Den förste i familjen som har fått stipendium pga extra god fallenhet inom yrket (grävmaskinist). En tuff utsida som smyckas med hela nio tatueringar, men en glad och dansbandskär insida! Insidan är mjuk; han gillar bugg och gråter till Extreme Home Makeover.

 

 

 

Frederic "Freddan" Rydén

(Son till Lisa/Barnbarn till Lasse/Systerson till Nettan/Bror till Adde och Jonte/Kusin till Bea och Jossan/Styvson till Johnny/Pojkvän till Lina)

Fixar allt mellan golv och tak (snickare) och kan ta ner månen till den som önskar. Han är en framstående fotbollsmålvakt i Dingtunas A-lag. Har, precis som storebror, tatueringar och piercing i tungan. Ett smakprov på hans känsliga sida är hans vackra tatuering Amor vincit omnia (Kärleken övervinner allt) på sin underarm.

 

 

Beate "Bea" Ukvitne

(Barnbarn till Lasse/Brorsdotter till Lisa och Nettan/Kusin till Adde, Freddan, Jossan och Jonte)

Befinner sig i Göteborg för tillfället och pluggar på universitetet Chalmers. En festprinsessa som testat de flesta krogar och drinklistor i både Göteborg och Västerås! Hon är den enda som vågat trotsa familjebanden och lämnat staden. Däremot hoppas vi på en återkomst inom en snar framtid! Är alltid på jakt efter prinsen på den vita hästen men sätter alltid familj och vänner i första hand! Är familjens Einstein och skapar gärna buketter i mammas blomsterbutik eller gör sig själv till en druvklase till en maskerad.

 

 

Johnny Helli

(Barndomsvän till Nettan/Make till Lisa/Styvfar till Adde och Freddan/Svärson till Lasse/Pappa till Jonte/Ingift farbror till Bea/Ingift morbror till Jossan/Styv-svärfar till Lina och Bine)

En elektriker som har avancerat från "kabeltattare" till "pappersvändare". Fotbollstränare som arbetar med ungdomar i Dingis. Han är familjens andrehövding när Lasse inte vill/kan/orkar. I sin ungdom agerade han Karate Kid och går vi ut på krogen syns han ofta höftviftandes på dansgolvet. Then you can call him Travolta!

 

 

Josefin "Jossan" Dybdahl

(Dotter till Nettan/Barnbarn till Lasse/Systerdotter till Lisa/Kusin till Adde, Freddan, Bea och Jonte/Svägerskebarn till Johnny/Flickvän till Nisse)

Familjens advokat och skickligaste retoriker. Går andra året på Kunskapsgymnasiet (Naturlinjen) och redan som 13-åring befann hon sig i VL's styrelserum för att sedan bli inbjuden till riksdagen. Har samma städnojja som sin moster (=INGEN) och är sockersöt som en vaniljdröm! Josefin var en ljuv älva som barn men hon chockade omvärlden när hon stod en centimeter från Johnnys ansikte och "sjöng" Bä bä vita lamm med "Ozzy Osbourne-röst" och retade gallfeber på Adde genom att säga "Pripps hela natten" istället för att säga "Jag vill ha strips".

 

 

Jonathan "Jonte" Helli

(Son till Lisa och Johnny/Bror till Adde och Freddan/Systerson till Nettan/Barnbarn till Lasse/Kusin till Bea och Jossan/Svåger till Lina och Bine)

Den unga sköningen i familjen som siktar mot trätopparna men som antagligen når molnen om han vill. Han är en musikalisk fotbollsspelare i Dingis och går för tillfället på Nybyggeskolan i 8an. En typisk tonåring som är på väg här i livet, den enda som kan stoppa honom är han själv. Som liten hade även han talsvårigheter, dock med att säga bokstaven k. Storebröderna var ofta på honom att säga ordet ficka - undrar vad det blev..?

 

 

Sabine "Bine" Lindfors

(Fästmö till Adde/Svärdotter till Lisa/Svägerska till Freddan och Jonte/Styv-svärdotter till Johnny/)

En fantastisk konståkerska som har rest runt världen och sett det mesta; hon har till och med tagit dykcertifikat. En tjej med ett otroligt tålamod vilket verkligen behövs i denna familj! Studerar för tillfället på MDH i Eskilstuna och är den första i familjen att plugga på en högskola. Hon är även den mest (och enda) atletiska i familjen som ställt in siktet på ingenjör. Hon har nu varit med i 5år och varje gång vi ses blir hon vackrare och vackrare!

 

 

Lina Rönnquist

(Flickvän till Freddan/Svärdotter till Lisa/Svägerska till Adde och Jonte/Styv-svärdotter till Johnny)

Familjens dataproffs som kommer från Skultuna. Hon bor just nu i Vässan tillsammans med Freddan som hon har varit ihop med i över 4år. Ett stort intresse är hennes älskade kamera och under släktträffarna händer det att kameran kommer fram! På släktträffarna är hon den som är mest skötsam, förutom de omyndiga, och hon finns alltid där som hjälp och stöd.

 

 


The animals

Sigge
(En orange katt som bor i Vässan med Nettan och Jossan)
En tjurig gammal gubbe som bestämmer över allt och alla. Han hatar att bli klappad då allting kittlas!
Alfonz
(En svart, korthårig katt som bor i Dingis med Lisa, Johnny och Jonte)
En dreglande gosis som tar hand om alla oavsett kön och ras.

Tusse
(En svart, långhårig katt som bor i Vässan med Nettan och Jossan)
En klumpig, överkelig gammal man. Han gillar att vara nära och sova under täcket!

Tyson
(En labrador/kelpie som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
En gammal klumpeduns som fortfarande är lika studsig som han var dagen han kom in i familjen.

Laban
(En collie/labrador/golden som bor i Vässan med Nettan och Jossan)
Familjens gatukorsning som inte gillar mat men älskar kramar desto mer.

Zezzan
(En grå kanin som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
Osocial och är helst ensam om detta är möjligt. Livrädd för allt och alla förutom bästa vännen Jonte.

Busen
(En grå/vit bondkatt som bor hos Adde och Bine på Rönnby)
Den fjäskande busungen som avgudar mjölkpaketsflärpar!
Knorris
(En orange bondkatt som bor hos Adde och Bine på Rönnby)
En fegis som älskar att slappa när han väl är hemma; om han får välja själv är han helst ute på äventyr hela dagen!

Sickan
(En orange/vit katt som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
En nyfiken tuffing som inte viker undan för en fajt. Utmanar ofta och vill helst ligga på topp!

Doris
(En färgfull katt som bor i Dingis ihop med Lisa, Johnny och Jonte)
Lite tillbakadragen som älskar att mysa. Dagens höjdpunkt är när mamma Lisa kommer hem från jobbet!

Ludde
(En Jack Russell som bor hos Adde och Bine på Rönnby)
Familjens nykomling som är världens mest energifulla busunge! Han är överallt och det finns ingen som inte kan älska honom.

Världens bästa svåger!

Har precis upptäckt att Harrys, har schlagerkväll på lördag. Kidsen är för unga, Lisa har inte hunnit operera sig, vilket innebär att det återstår världens bästa Johnny. Så då undrar jag, Johnny....... om vi ska ta och kila iväg till Harrys på lördag och checka in när Anna Book drar sin världsberömda ABC?     :-)

//Nettan


Alienattack!

110 dagar kvar tills resan till Turkland och idag fick jag det glada beskedet att jag fått operationstid exakt 3 månader innan för att ta bort min alien!! Hur lycklig är jag inte för det då!!! Yeees nu känner jag mig mera med på banan!! ;o))

Hälsningar från GBG

Nu har jag efter många om och men lyckats logga in på denna blogg med de olika namnet på adressen och bloggen ;P. För övrigt ett väldigt bra initiativ med en blogg. Det skulle vara roligt om man presenterade varandra istället för en själv, det röstar jag på.

Hur går det med att förnya passen? Jag hittade inte mitt pass när jag letade i Västerås, det är något oroväckande... Speciellt nu när jag i skrivande stund insåg att jag kommer ju behöva ett pass 2 dagar efter att jag anländer till Västerås.

Det var allt för nu, uppdatera mig om alla förberedelser och tankar inför resan :D.

*Bea

Kyrkobesök

Idag har delar av Tajjkon-familjen besökt Dingtuna Kyrka under en gudstjänst som var en manifestation mot mobbning. Anledningen till att vi var där var för att Lisa medverkade genom att hålla ett framförande. Detta var första gången som vi besöker en kyrka tillsammans utan att någon gifter sig, blir döpt, konfirmerad eller begraven. Lisa var på scenen vid tre tillfällen då hon pratade i mikrofon och vi är grymt stolta över henne, hon rockade fett där framme! Vi firade det med en fika efteråt hemma hos familjen Helli där vi även skapade denna blogg. Under fikat blev det som vanligt många diskussioner om många saker, allt från mopeder och gym till pass och resor. Nu har nedräkningen till Turkland-resan börjat och det är 111 dagar kvar!

Om ni ser en hel familj som är på gymmet tillsammans som för ett jävla liv, så behöver ni inte oroa er! Det är bara vi (familjen Tajjkon) som är ute på äventyr! Istället för att träna inför Beach 2010 så ska vi träna under Beach 2010! Bellevue-stadion here we come!Inlägget skrivet av: Bine och Jossan

ÄNTLIGEN!

Nu har familjen Tajjkon (Helli, Rydén, Andersson, Dybdahl, Ukvitne, Lindfors, Karlström, Rönnquist) äntligen skaffat en blogg. Här kommer vi skriva om alla familjekatastrofer, pinsamma händelser och roliga ögonblick som vi tillsammans genomlider. Vi har länge diskuterat om att skaffa en blogg, men vi har aldrig fått arslet ur vagnen! MEN efter en fika i Dingis (Dingtuna, Västerås) tog vi initiativet att börja!

RSS 2.0